Här börjar din nya karriär!

Mediakonsulterna är idag en av Sveriges ledande mediabyråer med kontor i både Linköping och Örebro. En av anledningarna till att vi har lyckats så bra som vi har gjort är vår tillit till våra medarbetares förmåga. Vi vet att alla har någonting att tillföra och vi är säkra på att de flesta, med rätt verktyg, kan lyckas hos oss! Blir du en av oss ger vi dig allt du behöver för att bli bäst på det du gör och vi kommer belöna dig generöst därefter!

Brinner du för marknadsföring och försäljning precis som vi har du hittat rätt!
Välkommen till Mediakonsulterna!

Jobba på Mediakonsulterna?

Vill du veta mer om hur det är att jobba på Mediakonsulterna? Nedan följer intervjuer med några av våra stjärnor där de berättar om varför just dem jobbar på Mediakonsulterna och hur dem upplever arbetsplatsen!

Jonathan Lemethy

Account manager. Började arbeta på Mediakonsulterna 2010.

 Läs intervjun

Hur har du utvecklats på företaget? Hur tror du att/vill du utvecklas på Mediakonsulterna?

Jag kom från att ha sålt el i 1 månad tidigare. På Mediakonsulterna började jag som account manager direkt. Jag märkte tidigt att det krävdes väldigt mycket från min sida. Jag har aldrig jobbat så hårt i hela mitt liv, men jag var villig att arbeta hårt och inte ge upp! Jag vet att man kan komma hur långt som helst bara man är villig att ge allt. Det är bara du som sätter ribban i slutändan. 

Hur har du utvecklats som person under din tid på Mediakonsulterna?

Jag kom in som en sprallig kille, lite galen. Jag var i min natur väldigt ostrukturerad. När jag började jobba här märkte jag tidigt att det var till min nackdel. Det är något jag har jobbat med och fått hjälp med av ledningen och jag känner definitivt att jag blivit bättre på den biten. Det har hjälpt mig både i mitt arbete och i mitt privatliv.

Kunskapsmässigt hade jag knappt någon erfarenhet av försäljning när jag började här. Eftersom att jag är en tävlingsmänniska kände jag att ville bevisa något för mig själv och för mina kollegor. Jag har vuxit som person de senaste åren och jag har fått en insikt i att allt är möjligt bara man jobbar för det.

Vad gör du på Mediakonsulterna idag?

Jobbar som account manager, sysslar till stor del med försäljning. Men tar ansvar för mina kunder, några av vilka jag utvecklat genom åren och som nu är en del av de största kunderna företag har.

Kunderna arbetar jag aktivt med för att se till att de är nöjda med Mediakonsulterna som leverantör. Jag har ett eget budgetansvar och hjälper även till med utveckling av nya säljare.

Vad är det bästa med att jobba på Mediakonsulterna?

Det har mycket med lönen att göra, självklart. Den ser man förbättras varje år på grund av hårt arbete och engagemang i den kundstock jag har byggt upp under min tid här. Från att ha varit en relativt lågavlönad person är jag numera höginkomsttagare och tjänar mellan 45 – 50 tusen kronor per månad.

Istället för att jag ska behöva tänka på pengar, vilket jag inte behöver oroa mig över alls, så kan jag lägga fokus på att förbättra mitt arbete och nå nya nivåer.

Jag har världens bästa kollegor som jag ser som en andra familj på jobbet. Vi har en mycket skojfrisk miljö, vilket jag trivs i. Det är spännande att jobba på Mediakonsulterna eftersom det är ett företag som växer och det händer hela tiden nya saker. Vi har ett brett och relevant utbud av produkter och tjänster som är anpassade efter marknaden.

En av de absolut största anledningarna till att jag uppskattar Mediakonsulterna extra mycket är att de ger mig oerhört stor kreativ frihet. Företaget lyssnar på mig och andra säljare och finns det bra idéer är det inte sällan det hamnar i vårat produktutbud eller förändrar vårat arbetssätt.

Varför skulle du rekommendera andra att jobba på MK?

Jag rekommenderar alla som känner att de vill jobba med media, som vill jobba med sig själva och som vill testa sig själva, att söka till Mediakonsulterna. Det här är inget lätt jobb. Det är slitigt men det ger mycket hög utdelning till de som är villiga att jobba för det. Jag ångrar inte min resa jag har gjort på Mediakonsulterna. Jag kan garantera att ni får en spännande, frisk och unik arbetsplats med fantastiska kollegor, chefer och där alla jobbar tillsammans mot samma mål!

Kristoffer Sjökvist

Account manager. Började arbeta på Mediakonsulterna 2013.

 Läs intervjun

Hur har du utvecklats på företaget? Hur tror du att/vill du utvecklas på Mediakonsulterna?

Jag började som webbsäljare hos Mediakonsulterna. Där handlade det om att ringa så mycket som möjligt och göra bra resultat. Det gäller att vara alert eftersom det handlar om att behandla ”nykunder” hela dagarna. Jag märkte att om man visar framfötterna och gör ett bra jobb så finns det bra utvecklingsmöjligheter och en fot in som accountmanager.

På Mediakonsulterna har jag blivit en betydligt bättre säljare, fått lära mig mycket. Hur man lägger upp samtal, tar hand om kunder och idag tar jag ett större ansvar för mina kunder.

Som person har jag blivit lugnare, mycket lugnare. Jag har blivit mer social och jag har lätt för att lära känna nytt folk. Man blir alltid glad av att gå till jobbet. Är ofta här innan kontoret är öppet och står och väntar, haha. 

Vad gör du på Mediakonsulterna idag?

Idag sitter jag som account manager. Jag tar hand om befintliga kunder, ringer även lite kallt. Mitt ansvar är att sköta mina kunder, lära känna dem och utveckla dem! Jag håller också på att certifiera mig för Google Adwords, något alla får göra här. Vi jobbar självklart efter en egen årsbudget som jag satt upp tillsammans med säljledningen. Sen, självklart, jobbar jag med att se till att få in nya kunder till företaget. 

Vad är det bästa med att jobba på Mediakonsulterna?

Det var en svår fråga! Det finns mycket saker. Det bästa med jobbet kan vara kollegorna! Vi har en bra arbetsmiljö. Självklart är det också bra att man kan tjäna stora pengar! Annars har vi ofta roliga tävlingar, gruppmål och liknande. Arbetet i sin helhet är det bästa med Mediakonsulterna.

Jag vill också tillägga att jag tycker om det stora ansvaret jag har jämfört med andra arbetsplatser.

Vad är dåligt med att jobba på Mediakonsulterna?

Finns inget dåligt vad jag har lagt märke till. Finns alltid choklad om kaffet skulle vara slut. Så, nej det finns inget enligt mig.

Är du rädd för att prata med folk i telefonen och inte är särskilt social kanske det här inte är rätt arbete för dig. Det är viktigt att vi kan sprida energi till varandra på kontoret. 

Varför skulle du rekommendera andra att jobba på MK?

Ja, du, det finns som sagt stora möjligheter att utvecklas och bli en bra säljare!

Det är en bra arbetsmiljö, man får nya vänner som man kommer tätt inpå. Vi har roliga after worker. Det är inte som andra företag här, våra chefer sitter i samma lokaler så dem finns alltid nära tillhands. Jag har upplevt både dåliga och bra arbetsgivare och Mediakonsulterna är verkligen en bra arbetsgivare!

Här kan man utvecklas väldigt mycket.

Viktor Fasth

Webbsäljare. Började arbeta på Mediakonsulterna 2015.

 Läs intervjun

Hur har du utvecklats på företaget? Hur tror du att/vill du utvecklas på Mediakonsulterna?

Jag har utvecklats jättemycket. Framför allt så har jag fått vara betydligt mer kreativ än vad jag kunnat vara på tidigare arbetsplatser. Jag har en stor frihet i försäljningen och får lägga upp samtalen mer som jag vill, vilket är viktigt för mig. Jag har definitivt fått en bättre känsla för att ha fler bollar i luften.

Jag har sedan tidigare varit intresserad av marknadsföring och här hos Mediakonsulterna har jag fått en djupare förståelse för vad marknadsföring går ut på.

Jag tror att man kan utvecklas väldigt mycket inom företaget bara man är villig att ge 100%. Här finns det stora möjligheter. Eftersom att det är så fritt så kan man hitta sitt sätt att sälja och det finns förmodligen större möjligheter här än på andra företag att bli en bättre säljare eftersom att det inte är så manusfokuserat!

Mitt mål är att bli account manager och sälja Google för miljoner!

Vad gör du på Mediakonsulterna idag?

Jag är webbsäljare. Det innebär att jag skapar första kontakten med potentiella kunder, den viktigaste biten i hela organisationen enligt mig. Att visa min bästa sida å Mediakonsulternas vägnar. Jag är den som gör att kunden får förtroende för företaget och tjänsten. Det är tillfredställande att så ett frö hos kunden som vi bygger på och kan se kundens företag växa. Jag sköter även viss kommunikation efter säljet tills kunderna sakta vaggas över till en account manager. 

Vad är det bästa med att jobba på Mediakonsulterna?

Det bästa är att det finns otroliga möjligheter att utvecklas som säljare och person samtidigt som det finns grymt stora möjligheter att tjäna ”para”. Vi har dessutom en produkt som är lätt att tro på och är säljande i sig. En närvarande chef som alltid finns där när problem uppstår och som alltid hjälper till och peppar. Trevliga kollegor är självklart en bra bonus! Fräscha och trevliga lokaler har vi såklart också. 

Vad är dåligt med att jobba på Mediakonsulterna?

Dåligt? Alltså, är man inte en bra säljare så hör man inte hemma här. Däremot så tycker jag att det är ett yrke man bör testa! Oavsett om man lyckas eller inte så är det en bra referens. Jag tror att många andra företagare inom andra branscher ser goda resultat inom försäljningsbranschen som en kvalitetsstämpel eftersom man snabbt måste ge förtroende och invagga kunden i trygghet och snabbt hitta ett behov hos den du talar med. Något som är relevant i många branscher idag.

Varför skulle du rekommendera andra att jobba på MK?

Man får ett jobb där man kan utvecklas. Det kan vara en superbra start och dessutom en karriär att satsa på! Det är ett jobb för vinnare och för folk med talets gåva. Man kan dessutom tjäna väldigt bra pengar och man har alltid en trygghet i garantilönen. Vi har dessutom gratis kaffe och nära till en pizzeria!

© 2017, Mediakonsulterna